• Zomeractie! Ontvang nu een gratis badlaken bij jouw bestelling. Meer bestellen = meer badlakens ✓

AlpaCosy... Comfortabele duurzame dekbedden afkomstig van Belgische alpaca's

Authentiek Belgisch, dus lokaal en duurzamer

Achter de start van Alpacosy zit een Belgische familie uit Vlaams-Brabant die begon met het houden van alpaca’s om hun weide te onderhouden. Elk voorjaar scheerde de familie de alpaca's om ze te ontdoen van hun warme wintervacht: mooie en duurzame alpacawol, waar tot dan toe niets mee gebeurde.  En zo ontstond het idee om comfortabele en kwaliteitsvolle dekbedden uit alpacawol te maken.

Alpacosy was geboren waardoor het houden van deze dieren een duurzame meerwaarde kreeg. Al snel werd er, om de productie van de dekbedden bij te houden, naast de eigen wol ook alpacawol verzameld van andere alpaca-houders. Hierdoor vonden andere alpaca-houders ook een duurzame afzet voor hun woloverschotten. Omdat het belangrijk is om duurzame en lokale producten te creëren, werkt Alpacosy uitsluitend met Belgische alpacawol.

_a_l_alpacosy_context_ongeschoren_alpaca_s_1
logo_alpacosy
alpacawol_3

Alpaca's hebben weinig impact op het milieu

Naast lokaal, zijn de dekbedden en hoofdkussens van Alpacosy ook een stuk duurzamer dan deze uit andere wolsoorten.

De alpaca verspreidt namelijk heel weinig gassen met broeikaseffect. Ook ontwortelt de alpaca de verschillende planten waarmee hij zich voedt niet. De beplanting kan dus gewoon opnieuw aangroeien en als voeding dienen. Bij het maken van Alpacosy producten komen er ook geen schadelijke stoffen in de natuur terecht.

Hypoallergene dekbedden en kussens

In tegenstelling tot andere wolsoorten bevat alpacawol geen lanoline. Lanoline is een allergene substantie waar mensen gevoelig voor kunnen zijn. Heb je dus makkelijk last van allergieën, dan is een alpacawollen dekbed of kussen een goede anti-allergische keuze.

Warmteregulerend en isolerend

Alpacawol heeft een holle vezel, wat maakt dat deze een zeer goed thermisch isolerend vermogen heeft. Hoe komt dit? 

Alpaca's kunnen zich goed beschermen tegen zeer hoge en zeer lage temperaturen die voorkomen in het Andesgebergte. Alpacawol heeft de eigenschap zich aan te passen in functie van de buiten- en lichaamstemperatuur. Dat maakt dat alpacawol dus de unieke eigenschap heeft om warm te houden in de winter en koel te houden in de zomer.

Bezig met laden...