Walra Remade... Gemaakt uit 100% gerecycleerd materiaal

Het Nederlandse bed- en badlinnen merk Walra draagt met Remade Cotton duurzaamheid hoog in hun vaandel. Met deze duurzame collectie doet Walra zijn bijdrage aan de gezondheid van de wereld waarop we met zijn allen leven...

Duurzaam badtextiel Remade Cotton

Walra Remade Cotton badtextiel wordt gemaakt uit 70% gerecycleerd katoen en 30% virgin (nieuw) BCI katoen

Door het herbruiken van gerecycleerde materialen gaat men met Walra  Remade voor een totale besparing: men bespaart niet alleen enorm op water, maar ook op energie en CO2 uitstoot. Zo kies je bewust voor badlinnen dat zeer milieubewust wordt geproduceerd.

Bij het aanschaffen van een Remade Cotton badlaken van 70×140 cm bespaar je bijvoorbeeld 2.629 liter water, 1.19 CO₂ (KG) en 4.77 kWh ten opzichte van een nieuw geproduceerd badlaken.

Dus... 22 keer jouw badkuip vullen of 471 keer jouw smartphone opladen.

Jouw ecologische voetafdruk verkleinen...

Om jou als consument toonbaar te maken in hoeverre je jouw ecologische voetafdruk verkleint, werkt Walra samen met het onafhankelijk keurmerk REMO.

Remokey.com is een onafhankelijke website met mobiele app die jou bewust maakt in hoeverre jouw duurzame aankoop bijdraagt aan de besparing ten opzichte van het milieu. Bij elk Remade Cotton artikel vind op het label in de verpakking een QR-code die je inzicht geeft hoeveel besparing je doet met de aankoop van dit Remade artikel ten opzichte van een nieuw geproduceerd artikel.

Zo heb je een idee over hoeveel jij kan bijdragen...

Deze Remade Cotton artikelen zorgen mee voor jouw bijdrage aan een beter milieu:

  • één Remade washandje bespaart het milieu 3x het vullen van een bad en 82 dagen je smartphone opladen.
  • één Remade handdoek bespaart het milieu 10x het vullen van een bad en 329 dagen je smartphone opladen.
  • één Remade badlaken bespaart het milieu 22x het vullen van een bad en 471 dagen je smartphone opladen.

Je maakt dus een duurzame keuze en geniet bovendien van een heerlijk product met optimale zachtheid. Dat noemen ze bij Walra: sustainable softness.

Niet alleen nu even een momentje voor jezelf, maar straks ook voor de volgende generatie.

"You & me, taking care of our next generation, now..."

label

Ook de verpakking bestaat uit gerecycleerd materiaal...

Ook met de verpakking houdt Walra zich aan dezelfde duurzaamheidsgedachte rond Remade. Alle Walra Remade artikelen zitten namelijk in een verpakking uit gerecycleerd materiaal

Duurzame dekbedovertrekken Walra Remade Cotton

Ook binnen het beddengoed van Walra kan je deze duurzame keuze vinden.

De Remade Cotton dekbedovertrekken bestaan ook uit 100% gerecycleerd materiaal: maar liefst 52% is gemaakt van ingezamelde plastic (PET) flessen en 48% is gemaakt van gerecycleerd katoen.

Zoals bij het badtextiel vind je bij deze Remade Cotton dekbedovertrekken een QR-code met meer info over de hoeveelheid water, energie en CO2 die je het milieu bespaart met de aankoop van dit Remade overtrek ten opzichte van een nieuw geproduceerd overtrek.

Bij het aanschaffen van een Remade Cotton dekbedovertrek van 240 ×220 cm bespaar je bijvoorbeeld 8196 liter water, 3.7 CO₂ (KG) en 14.88 kWh ten opzichte van een nieuw geproduceerd overtrek. 

De gehele Remade Cotton collectie is bovendien ook Oeko-Tex gecertificeerd. Oeko-tex staat ervoor garant dat de producten geen schadelijke stoffen bevatten. 

Slapen in een mooi dekbedovertrek én nog eens duurzaam kopen, dat zijn 2 voordelen in 1, als je het ons vraagt...

Bezig met laden...