Menstruatie ondergoed... Een duurzaam alternatief voor maandverband, tampons en inlegkruisjes

Verklein de afvalberg met menstruatie ondergoed

Al eens overwogen om menstruatie ondergoed te proberen? Wasbare menstruatie slips zijn een comfortabel alternatief voor maandverband, tampons en inlegkruisjes waarmee je de afvalberg helpt verkleinen. Je zegt immers vaarwel tegen het maandelijks gebruik van tampons en maandverband.

Wist je dat... Een vrouw in haar leven gemiddeld zo'n 11.000 tampons of 12.000 maandverbanden gebruikt? Dat is goed voor ongeveer 90 kilo restafval aan maandverbanden of 60 kilo aan tampons... Dit behoort tot niet recycleerbaar afval, wat de milieubelasting van deze producten alleen maar verhoogt. 

Een plezier voor je portefeuille

Naast het milieu, doe je ook je portefeuille een groot plezier. Menstruatie ondergoed gaat namelijk meer dan 100 wasbeurten mee. Op die manier kom je een stuk goedkoper uit dan wanneer je maandverband of tampons gebruikt.

Menstruatie_ondergoed

Optimale bescherming en comfort

Menstruatie ondergoed beschikt over een speciaal kruisje bestaande uit verschillende lagen: het zachte binnenste laagje (in contact met de huid) vangt de vloeistof op, de ingewerkte badstof laag absorbeert de vloeistof, de derde ondoordringbare laag houdt de vloeistof vast en vermijdt lekken en de buitenste laag neutraliseert geurtjes. Het biedt zo, dag en nacht, tot 12u bescherming, is te gebruiken over de volledige cyclus en is daarnaast ook geschikt om te sporten

Menstruatie_ondergoed_2_

Super makkelijk in onderhoud

Naast de voordelen wat duurzaamheid betreft, is menstruatie ondergoed heel makkelijk in gebruik en onderhoud. Zo ben je met menstruatie ondergoed dag en nacht zeker van een ultra-absorberende bescherming van 8 tot wel 12 uur lang. Zorgen over lekken en geurtjes zijn met dit comfortabel ondergoed verleden tijd. Na gebruik spoel je je menstruatie onderbroek gewoon even uit onder koud water. Vervolgens kan je deze slip mee wassen met de gewone was op 30 graden. Super makkelijk toch!

Een gezond alternatief voor tampon en menstruatiecup

Wist je dat tampons en menstruatiecups een gevaar kunnen betekenen voor je gezondheid? Van tampons kan je TSS (Toxic Shock Syndrome, ook wel ‘tamponziekte’) krijgen, een aandoening die kan ontstaan bij het langdurig inhouden van een tampon. De menstruatiecup is lief voor de planeet, maar ook deze keuze houdt risico’s in voor je gezondheid. Met menstruatie ondergoed daarentegen speel je op safe. Naast de positieve impact op het milieu, kan je gerust zijn over je gezondheid. TSS is niet langer een gevaar en je vergroot de afvalberg niet. Een win-winsituatie dus!

Bezig met laden...