Op weg naar een duurzamere textielindustrie... onze bijdrage

De textielindustrie is, jammer genoeg, nog steeds een grote vervuiler en er is nog een lange weg te gaan. Bij MyComfort24 doen we er alvast alles aan om bij te dragen tot een duurzamere textielindustrie. Door onze manier van ondernemen kunnen we immers mee zorgen voor een groenere toekomst. Die kans laten we niet liggen!

Let op het groene blaadje

We beseffen het maar al te goed: als koper is het niet altijd makkelijk om duurzame keuzes te maken. Daarom helpen we je bij MyComfort24 graag een handje. Zo plaatsen we onze duurzamere producten in de kijker door een groen blaadje als label toe te voegen. Op die manier springen ze in het oog en verlies je geen tijd. Je kan zelfs filteren op dit type producten. Handig!

Een strenge en weloverwogen selectie

Bij de keuze van deze duurzamere producten met het groene blaadje leggen we onszelf strenge selecties op, gebaseerd op grondige screenings. Zo stellen we jou enkel artikelen of merken voor die een wezenlijke en voldoende grote duurzame bijdrage leveren, zowel op ecologisch als op sociaal vlak. Want eerlijk gezegd zijn er nogal wat merken die beweren dat ze duurzamere producten brengen, waar bij verdere analyse blijkt dat de werkelijke extra inspanningen daarvoor zeer gering zijn.

Duurzamere_keuzes_NBK_2000_x_2000_px_2000_x_1500_px_

Een duidelijke waarom

Klik je op de productpagina door op het linkje bij het groene blaadje, dan kan je lezen waarom wij dat artikel of merk gekozen hebben om aan te bieden als duurzamer. Aan jou de keuze of dit artikel dan past bij jou. Natuurlijk is, tot op vandaag, geen enkel product volledig duurzaam. Maar op deze manier proberen wij, samen met jou, toch onze bijdrage te leveren voor een schonere wereld.

Ons duurzaam aanbod groeit voortdurend

We blijven steeds op zoek naar merken met een duurzaam DNA om ons duurzamer aanbod te verruimen. Door deze aanpak proberen we ook onze huidige leveranciers en merken aan te moedigen hun aanbod wezenlijk te verduurzamen. Met jouw hulp doen zij dan wellicht nog meer inspanningen.

Duurzaam ondernemen, ons DNA

Naast ons duurzamer aanbod doen we natuurlijk zelf heel wat inspanningen om zo duurzaam mogelijk te ondernemen. Vanuit onze eigen overtuiging dat dit nodig is en bijdraagt, maar zeker ook omwille van het feit dat we een dochteronderneming zijn van Colruyt Group. En zoals je waarschijnlijk weet, is duurzaam en waarden gedreven ondernemen essentieel binnen Colruyt Group.

Pdp_meer_info_aanduiding

Eén locatie en slim transport

Als webshop hebben we 1 locatie, centraal in België. Zo hoeven we maar één winkelpunt (ons magazijn en ons kantoor) te verwarmen en te voorzien van elektriciteit, die trouwens 100% groen is, geproduceerd door de eigen windmolens van Colruyt Group. Ook voor het transport biedt dit voordelen. Onze leveranciers hoeven namelijk niet heel het land te doorkruisen om hun leveringen te doen maar kunnen ze telkens in grote leveringen op 1 centraal punt leveren.

Afhaalpunten voor minder wegverkeer

Verder zijn we bij MyComfort24 enorm fan van afhaalpunten. Door gebruik te maken van afhaalpunten in plaats van de pakketjes thuis te laten leveren, ga je een pak duurzamer te werk. Je kan je pakketje dan op je weg ophalen en hoeft dus geen speciale omwegen te doen. En zo moeten onze koeriers niet tot bij jou thuis rijden. Alvast ook een pak duurzamer.

Geen overbodige verzendverpakking

Ook voorzien we voor onze pakketjes verschillende maten verzendverpakkingen, steeds netjes afgestemd op het volume van jouw bestelling. Zo vermijden we overtollig afval en het transport van ‘lucht’. En wanneer jij deze verpakking dan sorteert kan deze vele malen worden gerecycleerd.

Sorteren voor recyclage

Tot slot besteden we bij MyComfort24 zelf ook veel aandacht aan het sorteren van ons afval. Natuurlijk proberen we de hoeveelheid afval in eerste instantie zo beperkt mogelijk te houden. Het afval dat toch ontstaat, sorteren we zorgvuldig voor 100% recylage.

magazijn_met_groen_blaadje

Benieuwd naar duurzaam beddengoed, badtextiel of ondergoed? Neem een kijkje in onze webshop en ga naar de productrubriek van je keuze. Daar kies je bij de filter ‘Duurzaam’ voor ‘Ja’. Et voilà, je krijgt de meest duurzame producten uit de rubriek te zien. Probeer het eens uit en laat je inspireren!

Bezig met laden...