• Zomeractie! Ontvang nu een gratis badlaken bij jouw bestelling. Meer bestellen = meer badlakens ✓

Duurzaamheid bij MyComfort24

Op weg naar een duurzamere textielindustrie... Onze bijdrage

De textielindustrie is, jammer genoeg, nog steeds een grote vervuiler en er is nog een lange weg te gaan. Bij MyComfort24 doen we er alvast alles aan om bij te dragen tot een duurzamere textielindustrie. Door onze manier van ondernemen kunnen we immers mee zorgen voor een groenere toekomst. Die kans laten we niet liggen!

ECONYL®… De nylonvervanger die zacht is voor jouw huid & het milieu!

Econyl is een gladde en zachte stof die bestaat uit 100% gerecycleerd afval van de textielproductie en visnetten. Het is een duurzaam nylonweefsel dat gelijkenissen heeft met traditionele nylon, maar ook biologisch afbreekbare eigenschappen heeft waardoor de impact op het milieu enorm verkleint.

REPREVE®… Van plastic flesjes tot een nieuwe zwembroek!

REPREVE® is een merk van vezels die worden gemaakt van gerecycleerd plastic afval, zoals plastic flessen. Deze worden later verwerkt tot hoogwaardige vezels die zacht, duurzaam en milieuvriendelijk zijn. Het gebruik van REPREVE®-vezels in bijvoorbeeld zwembroeken helpt om afval te verminderen en het milieu te beschermen.

Circular Dreams®: het hergebruiken van bestaand beddengoed

Circular Dreams® werkt aan het creëren van een circulaire bed textielketen waarbij ze bestaand beddengoed hergebruiken en er een hoogwaardige recycleer proces op toepassen...

AlpaCosy... Comfortabele duurzame dekbedden afkomstig van Belgische alpaca's

AlpaCosy, een 100% Belgisch merk, brengt dekbedden & kussens uit alpacawol. De alpaca verspreidt heel weinig gassen met broeikaseffect en ontwortelt de planten waarmee hij zich voedt, niet. Zo is de impact van de alpaca op het milieu erg laag. Naast duurzaam is alpacawol hypoallergeen, maar ook sterker en warmer dan andere wolsoorten.

Bamboe... een duurzaam alternatief dat water bespaart & ontbossing vermindert

Er zijn verschillende redenen waarom je kleding en beddengoed uit bamboe zou kiezen. Het draagt onder andere bij aan de vermindering van ontbossing en bamboe kan veel meer CO2 uit de lucht halen dan andere bomen. Ook heeft bamboe veel minder water nodig dan bijvoorbeeld katoen.

GOTS... Minimum 70% organische vezels én garantie op een duurzaam productieproces

Het GOTS label is wereldwijd het meest erkende, toonaangevende label voor biologisch textiel. Het wordt toegekend aan producten die voor minstens 70% uit biologische vezels bestaan. Het productieproces moet aan bepaalde milieuvriendelijke én sociaal verantwoorde criteria voldoen.

Menstruatie ondergoed... Een duurzaam alternatief voor maandverband, tampons en inlegkruisjes

Door te kiezen voor herbruikbaar menstruatie ondergoed, help jij de afvalberg verkleinen. En da’s goed voor het milieu. Maar ook je budget, comfort en gezondheid varen er wel bij.

Nextlife... Dekbedden en kussens uit 100% gerecycleerde dons en veren

Nextlife... Dat zijn dekbedden en kussens gemaakt uit 100% gerecycleerde dons en veren. Een kwalitatief hoogwaardig en lokaal product van Nederlandse bodem. Bovendien superschoon en met dezelfde eigenschappen als nieuw dons. Alleen een stuk duurzamer...

TENCEL™ Lyocell & Modal... Zacht als zijde, met een minimale impact op het milieu

TENCEL™ is een stof die bestaat uit organische vezels die op een duurzame manier worden gefabriceerd. De productie gebeurt op basis van houtpulp van eucalyptusbomen voor Lyocell en van beuken voor Modal. Het productieproces van de houtpulp is een gesloten kringloop, waardoor de impact op het milieu minimaal is.

Walra Remade... Gemaakt uit 100% gerecycleerd materiaal

De Walra Remade Cotton bed- en badlinnen collectie wordt geproduceerd met 70% gerecycleerd materiaal en 30% nieuw (virgin) materiaal. Met herbruikbare materialen als gerecycleerd katoen, BCI katoen en ingezamelde PET flessen, bespaart deze Remade Cotton serie niet alleen enorm op water, maar ook energie en op CO2 uitstoot. De QR code op elk product geeft aan hoeveel gevulde badkuipen en smartphone-laadbeurten jij bespaart door een Remade Cotton artikel aan te schaffen.

Bamboo Basics... duurzaam ondergoed met een zero-waste productieproces

Bamboo Basics is een ondergoedmerk volledig geproduceerd volgens de duurzaamheidsgedachte. Zo draag je optimaal bij tot een duurzamere wereld...en draag je bovendien heel comfortabel ondergoed.

Slaap Eco-chic… Ontdek de duurzame Care collectie van Beddinghouse

Door gebruik te maken van duurzame materialen wil Beddinghouse, met de Beddinghouse Care collectie, de milieu impact van hun productieproces minimaliseren. De belangrijkste grondstof voor beddengoed is katoen, maar vanwege de aanzienlijke milieubelasting die gepaard gaat met de teelt en verwerking ervan, streven ze naar alternatieven die duurzamer zijn.

Kayori... beddengoed met een hart voor mens en planeet

Kies je voor beddengoed van Kayori, dan kies je resoluut voor duurzaamheid. Kayori biedt eenvoudige, natuurlijke producten geproduceerd met respect voor het milieu en met oog voor de gezondheid van de mens. Om dit te garanderen werkt het merk samen met verschillende keurmerken. Zo koop je met een gerust hart, en bovendien sociaal verantwoord. Kayori wil echter meer betekenen en zet zich in voor tal van goede doelen, zodat iedereen gelijke kansen krijgt.

Bezig met laden...